Aknelerden Böyle Kurtulabilirsiniz, İşte 5 Yöntem!

Aknelerden Böyle Kurtulabilirsiniz, İşte 5 Yöntem!

MUZ KABUĞU

Muz kabuğu özü de sivilceleri kökten yok etmek konusunda başarılı bir yöntemdir. Muzun lifli yapısı ve içeriğindeki başta potasyum olmak üzere zengin mineral ve vitaminler muzun kabuğundaki yenileyici etkiyi sağlamaktadır. Bunun bir örneği olarak da yetişme şartları göz alındığında muzun kabuğunun içindeyken ne kadar uzun süre boyunca taze kalabildiğidir.

 

ISIRGAN OTU

Özel olarak hazırlanmış ısırgan otu, iltihaplı bölgeyi yok edici bir özelliğe sahiptir. Ancak ısırgan otunu doğrudan alıp sürmek, yarardan çok zarar getirecektir. Bu amaca uygun olarak hazırlanan ısırgan otlarının kullanılması önemle belirtilmektedir.

 

DENİZ TUZU

Deniz suyu içeriğindeki tuz miktarı sivilceleri kurutmak için etkili bir yöntemdir. Bir pamuk vasıtasıyla ile günde ortalama 3 defa sürülen deniz suyu kısa sürede sivilceli bölgeyi kurutacak ve olumlu bir sonuç elde edecektir.

 

DOĞAL SU

En etkili ve sağlıklı sivilcelerden kurtulma yollarından biri de bol bol su tüketmek. Su ile birlikte daha kolay atılan toksinler sayesinde cilt daha az yorulur. Böylelikle sivilcelerin oluşumunu engeller.

 

ALOE VERA

Her zaman olduğu gibi aloe vera yine cilt problemlerinin en etkili yollarından biri. Aloe vera sivilcelerinizin üzerine baskı uygular ve cildinizdeki fazla yağı alarak yağ dengesini korur. Böylece cildinizin rahatlamasını sağlar.


 

STRESİ YÖNETMEYİ ÖĞRENİN

 

Yaşam kalitemizi arttırmak için çeşitli yollara başvururuz stres ise bu konuda bizi aşağı çeken önemli unsurlardan biri. Stresi yönetebilmek cildinizi ve sindirim sisteminizi rahatlattığı gibi günü ve hayatı daha kaliteli kontrol ederek yaşayabilme imkânı sunar. Bu noktada kendinizi tanımanız ve olası tepkilerinizi kontrol altında tutmanız oldukça önem taşıyor. Bunun yanı sıra yoga ve meditasyon gibi yöntemlere de başvurarak stresi yönetmeyi öğrenebilirsiniz. Unutmayın sizi sizden iyi kimse tanıyamaz.

 

PROTEİN TOZUNDAN UZAK DURUN

 

Protein tozu spor salonda ağırlıklarla uzun süre vakit geçiren insanların tercih ettiği bir yol, fakat zaman içerisinde besinlerden almanız gereken takviyeyi bu tarz gıdalardan aldığınız için hem sindirim sisteminizde hem de cildinizde ciddi hasarlar meydana gelebilir. Ayrıca doğal yollarla elde etmeniz gereken bu besinler sporu bıraktığınız anda yağa dönüşerek sizi olduğunuzdan daha kötü bir duruma sürükler. Bu yüzden takviye gıdalardan uzak durmakta fayda var.


 

ÇOK FAZLA SÜT TÜKETMEYİN

 

Laktoz belli bir yaştan sonra sindirim sistemine ağır gelmektedir. Sindirim sisteminde meydana gelen tüm sorunlar bir şekilde cildinize de yansımaktadır. Sütü daha düzenli ve daha az tüketmekte fayda var. Bunun yanı sıra tüketeceğiniz sütün laktoz içermediğinden emin olmalısınız.

 

BATI TARZI BESLENMEDEN VAZGEÇİN

 

Batıdan edinmiş olduğumuz beslenme alışkanlıkları genelde yağlı kızartmalar, kocaman hamburgerler ve şekerli içeceklerdir. Bu tarz beslenme düzeni sağlığınızı uzun dönemde oldukça sıkıntıya sokabilir. Bu nedenle doğal, dengeli ve sebze ağırlıklı beslenmek size ve cildinize iyi gelecektir. Akne sorunlarının başında gelen bu beslenme şeklinin yaşam kalitenizi düşürmesine izin vermeyin.


 

KOZMETİK ÜRÜNLERE DİKKAT EDİN

 

Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan kozmetik ürünleri kullanırken çok dikkatli olmalıyız. Doğamızda olmayan ürünleri cildimizle temasa soktuğumuz zaman erken yaşlanma, leke sivilce ve benzeri birçok sorun yaşayabiliriz. Özellikle ucuz ve içeriğinde ne barındırdığını bilmediğimiz ürünlerden uzak durmalı, cilt temizliğine özen göstermeliyiz.

 

Etiketler: cilt bakım,akne
Temmuz 04, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR